sábado, 25 de mayo de 2013

Comentari al blog de les companyes


Una vegada revisats els blogs de les companyes i les seves bones pràctiques, he fet la següent tria, de la mà dels comentaris presentats, mostrant el meu grat.


Sandra Campano
Pràctica: Material d’elaboració pròpia

Benvolguda Sandra,
Considero que aquesta és una molt bona pràctica moguda per la iniciativa de la mestra. És una bona eina presentada a partir de materials reciclats i, per tant, totalment sostenibles pel centre. Crec que es tracta d’una activitat totalment significativa, ja que els infants experimenten amb materials quotidians i alhora fàcils d’aconseguir.
A més, considero que el tipus d’activitats que desenvolupeu amb els materials esmentats, ajuden als infants a desenvolupar capacitats com la cooperació i el treball en equip. És interessant treballar aquests aspectes des d’edats primerenques, ja que a molts infants els costa el fet de compartir amb els altres. D’aquesta manera, es propicien situacions riques d’aprenentatges en què els infants mantenen conversa i comparteixen un únic material.
Gràcies per compartir-ho Sandra! Estic segura que em servirà de model per a desenvolupar moltes activitats!

Rebeca Newman
Pràctica: Moment del berenar

Benvolguda Rebeca,
Amb la teva publicació m’has fet reflexionar sobre la importància de les rutines, sobretot en edats tan primerenques. Comparteixo amb tu la idea que el moment del berenar és una bona pràctica, ja que els infants desenvolupen unes rutines que fomenten, dia a dia, la seva autonomia: anar a cercar el berenar, menjar, fer-se net les mans... Crec que aquest moment no és important sols pel que significa, sinó també per les relacions que potencia entre els mateixos infants: treure un tema de conversa, compartir el berenar...
És important, també, que els infants i mestres vagin a la una en un hàbit tan important com és l’alimentació. D’aquesta manera, els infants adquiriran una dieta saludable i unes pautes alimentàries que establiran una bona base en la seva alimentació.
Com comenta na Fani, al meu centre de pràctiques inclouria l’hàbit d’higiene abans de berenar, perquè els infants es conscienciïn de la importància de rentar-se les mans abans de cada panxó. Això també construeix un hàbit en la realització de la mateixa rutina.
Gràcies per compartir-ho Rebeca, fins la propera.  

Estela Coll
Pràctica: desdoblaments

Benvolguda Estela,
Com vam comentar al passat seminari de l’assignatura, considero que els desdoblaments són una molt bona pràctica que beneficia tant a l’alumnat com a la mestra en diversos aspectes. Per una banda, la mestra pot observar i atendre d’una manera més individualitzada als infants i respondre a les seves necessitats, així com avaluar-los fent feina en petit grup. Per l’altra, els infants gaudeixen d’un ambient més ric de treball en què estableixen uns lligams amb els companys i la mateixa mestra.
Considero que es pot treure molt més suc a les activitats desenvolupades en petit grup, ja que la mestra només ha de respondre als infants que fan l’activitat i no ha de satisfer les necessitats de tots els alumnes.
Aquesta és una pràctica que també es desenvolupa al meu centre de pràctiques i he tingut la sort d’observar als infants treballant tant en gran com en petit grup. Dit això, he pogut veure que, moltes vegades, són ells mateixos que creen i respecten un clima harmoniós sense necessitat de que els preguem silenci.
Gràcies per compartir-ho Estela!

No hay comentarios:

Publicar un comentario